U trendu

Da li su britanske službe otele Juliju?

Viktorija Skripalj je u intervjuu koji je dala listu „Izvestija“ izjavila da od 24. jula ne može da stupi u kontakt sa svojom sestrom Julijom, koja je, navodno, otrovana u incidentu u Solsberiju.

Po njenom mišljenju, britanske specijalne službe su faktički otele Juliju i nasilno je drže da se ne vrati u Rusiju.

„Zašto ne puštaju da je obiđu ruske diplomate i rođaci, ne dozvoljavaju da govori za televiziju? Mislim da je drže, najverovatnije, u vojnoj bazi, daleko od medija, u izolaciji od spoljnjeg sveta“, rekla je Viktorija Skripalj, dodavši da njenu sestru najverovatnije drže u hemijskoj laboratoriji Porton Daun.

Osim toga, ona smatra da je Velika Britanija mogla da inscenira trovanje u Solsberiju kako bi našla povod za zaoštravanje odnosa sa Rusijom, dok im je Julija potrebna za to da „manipulišu javnim mnjenjem i stalno govore o opasnosti koja stiže iz Rusije“.

„I ja i drugi rođaci smo više puta probali da pozovemo Juliju, pisali smo poruke. Bez odgovora. Iako je poslednji put kada smo razgovarale rekla da može slobodno da koristi telefon i da želi da se vrati u Rusiju. Julija ovde ima nekretnine, imovinu, na kraju krajeva, ovde je njen čitav život“, naglasila je Viktorija.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.