Dadilja: To što sam uradila naredio Alah

Dadilja iz Uzbekisatana, koja je brutalno ubila četvorogodišnju devojčicu a zatim se sa glavom deteta u ruci kretala ulicama Moskve, izjavila je danas da joj je „Alah naredio“ da to uradi.

Gulčehra Bobokulova, 38-godišnja majka tri sina, rekla je to novinarima dolazeći na sud, prenosi Rojters. Upitana da li će prihvatiti krivicu, ona je novinarima potvrdno odgovorila.

Bobokulova je uhapšena u ponedeljak, a ruske vlasti su saopštile da ona pati od psihičkih problema. Istražitelji su istovremeno saopštili da dadilja nije delovala sama i da oni koji su je podstakli na zločin treba da budu identifikovani, prenosi Tas s.

„Saučesnici i oni koji su je podstakli na zločin još nisu identifikovani“, rekao je jedan od istražitelja.

Zločin se dogodio u ponedeljak, a ruska policija potvrdila je da je u jednom stanu u Moskvi u kojem je izbio požar pronađeno obezglavljeno telo deteta kojeg je ubila dadilja.

Ruske vlasti su u Moskvi uhapsile i podigle optužnicu protiv dadilje osumnjičene za ubistvo devojčice, nakon što su lokalni mediji objavili šokantne snimke žene u crnom kako u blizini metro stanice na severozapadu ruske prestonice drži u ruci odsečenu dečju glavu.

„Kraj sveta dolazi za sekund… Ja sam vaša smrt“, vikala je žena na ruskom jeziku, čuje se na snimcima moskovskih onlajn medija. „Mrzim demokratiju. Ja sam terorista“.

Ruski portal Lajfnjuz je objavio video snimak na kojem se vidi dadilja, obučena u crno, kako hoda ulicom držeći odsečenu glavu deteta visoko u vazduhu.

Prema navodima tog portala, žena je najpre viđena kako više od sat vremena hoda oko metro stanice Oktjabrskoje polje, nakon čega joj je prišao policajac i zatražio od nje da mu pokaže ličnu kartu. Ona je zatim izvadila iz torbe detetovu glavu i počela da viče da je ubila devojčicu i da je terorista.

Novinarka ruskog dnevnog lista RBC Polina Nikolskaja je izjavila da je čula ženu kako viče „Alahu Akbar“.

Istražni organi navode da je ubijeno dete, devojčica Nastja M., bila stara tri ili četiri godine i da ju je dadilja ubila u stanu njene porodice u Moskvi, kojeg je zatim zapalila i pobegla.

Oni navode da je Bobokulova čekala da roditelji deteta odu iz stana sa starijim detetom, da bi zatim izvršila ubistvo i zapalila stan.

Ubijena devojčica, za koju mediji navode da je bila zaostala u razvoju i hendikepirana, imala je 15-godišnjeg brata, a dadilja je radila za porodicu poslednjih 18 meseci, piše „Dejli mejl“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.