U trendu

Danas zvanično počinje izborna kampanja u BiH

SARAJEVO – U Bosni i Hercegovini danas zvanično počinje izborna kampanja za opšte izbore koji će biti održani 2. oktobra, a predsednik CIK Suad Arnautović pozvao je političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona, da vode fer kampanju i ne koriste jezik mržnje.

„Pozivam sve overene političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona BiH – da predstave svoje programe, da vode fer kampanju, da ne koriste jezik mržnje ili jezik koji bi mogao izazvati nekoga da koristi silu, da izbegavaju diskriminaciju, pogotovo stereotipe o osobama suprotnog pola“, rekao je Arnautović.

Birače je pozvao da daju svoj doprinos da kampanja i ceo izborni proces proteknu u demokratskom okruženju. Posebno je pozvao mlade da se uključe u političke procese.

Medije je pozvao na ravnopravno i fer predstavljanje političkih subjektata i informisanje javnost o svim pitanjima u vezi s izbornom kampanjom i izbornim procesom, kako je to propisano Izbornim zakonom BiH.

Arnautović je upozorio i na nedozvoljene radnje tokom izborne kampanje, koja će trajati do 1. oktobra u 7 sati kada počinje izborna tišina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar