U trendu

David Vujić iz Vašingtona dobitnik nagrade „Majka Srbija“

VAŠINGTON, 19. februara (Tanjig) – Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, dodelili su na skupu dijaspore u Vašingtonu nagradu „Majka Srbija“ Davidu Vujiću, američkom naučniku srpskog porekla, osnivaču „Tesline naučne fondacije“.

David Vujić je poslednji živi član „srpske sedmorke“ koja je učestvovala u svemirskoj misiji Apolo američke agencije NASA, koja je 1969. godine poslala čoveka na Mesec.

David Vujić se pored doprinosa nauci, istakao i svojim humanitarnim aktivnostina, naročito nakon NATO bombardovanja Jugoslavije kada je vodio humanitarnu organizaciju koja je pomagala Srbima, saopštila je Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Nagrada „Majka Srbija“ dodeljuje se za izuzetan doprinos, rezultate i zasluge u odnosima matične države i dijaspore.

„David Vujić je svojim dostignućima doprineo ne samo Americi već i celom čovečanstvu, ne samo društvu u kome živi, već i svojoj matici, tako da je cela Srbija ponosna na Davida Vujića, a statua ‘Majka Srbija’ odlazi u prave ruke“, istakao je Gujon u subotu na skupu dijaspore u Vašingtonu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar