U trendu

Davidović nudi vladi da završi auto put Bar – Boljari

PODGORICA – Biznismen, lider i osnivač Narodnog pokreta, Miodrag Daka Davidović, tvrdi da je vladi ponudio da dovrši izgradnju autoputa Bar – Broljari i ne samo to, zbog kojeg Crnoj Gori preti dužnička kriza, ali da još nije dobio odgovor.

Davidović kaže da su njegova stranka i on pre mesec dana poslali vladi „signale“ da imaju novi Maršalov plan o da su u mogućnosti da za taj plan obezbede novac.

„Vidite koliki je lelek zbog kineskog kredita. Sva se Vlada digla na noge i od Brisela do Pariza tražimo milostinju. Tražimo da nam drugi obezbijede sredstva da vratimo kineski kredit. Tamo neki portparol Stan, deseti nivo u EU kaže da neće da vraćaju kredite trećih zemalja…“, rekao je Davidović na konferenciji za novinare.

Tvrdi da on sa vojom strankom može da omogući pretvaranje duga u koncesiju.

„Svaka budala ume da radi sa gotovim novcem. Treba biti majstor u ovom vremenu i raditi bez novca. To Narodni pokret ovoj državi nudi. Da radimo tri najglavnija infrastrukturna projekta: da završimo auto put Bar-Boljare, uradimo auto put od Debelog Brijega do Ulcinja i da revitalizujemo deo pruge Bar-Beograd kroz Crnu Goru“, kazao je Davidović.

Prema njegovim rečima to bi se radilo na bazi privatno-javnog partnerstva, a on bi obezbedio „ljude i omogućio pregovore“.

„Ako smo normalni prihvatićemo ove mogućnosti. Nemojmo biti sujetni i nesrećni ako je ovo ideja Narodnog pokreta, a ne nekog drugog. Mi nemamo kad da čekamo i moramo da se borimo i ovo prezentujemo na najbolji mogući način. Nama ne trebaju medalje, za nas je obezbeđeno carstvo nebesko“, kazao je lider Narodnog pokreta, prenele su podgoričke Vijesti.

Davidović je sa svojim pokretom prvi put izašao na lokalne izbore u Nikšiću, a na to što u tom gradu još nije formirana vlast, kaže da je Narodni pokret pobedio oni bi već zaposlili ljudi.

„Ovako, čekajmo Vaskrs u gradu gladnih. Vidimo da vlast u Nikšiću još ne može da se konstituiše i da će tu biti velike bitke oko fotelja“, kazao je Davidović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.