U trendu

Delegacija Kongresa u Kijevu: SAD čvrsto na strani Ukrajine

KIJEV – Delegacija američkog Kongresa predvođena predsednicom Predstavničkog doma Nensi Pelosi otputovala je u Kijev kako bi poslala jasnu poruku svetu da je Amerika je čvrsto na strani Ukrajine, prenosi Ukrinform današnje saopštenje delegacije Kongresa koja je u poseti Kijevu.

Ističe se da je to prva zvanična poseta delegacije Kongresa od početka „ruske invazije na Ukrajinu“.

„Naša delegacija je otputovala u Kijev da pošalje jasnu poruku celom svetu: Amerika je čvrsto na strani Ukrajine“, istaknuto je u saopštenju. Navedeno je da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski istakao potrebu za kontinuiranom bezbednosnom, ekonomskom i humanitarnom pomoći Sjedinjenih Država Ukrajini.

Delegacija navodi da je u Kijevu prenela poruku da je na putu veća podrška SAD i da rade na transformaciji zahteva predsednika Bajdena za finansiranje u zakonodavni paket.

Delegacija je izrazila poštovanje i zahvalnost predsedniku Vladimiru Zelenskom za njegovo vođstvo i divljenje ukrajinskom narodu za njegovu hrabrost u borbi protiv ruskog agresora.

Predstavnici Kongresa će nakon Kijeva posetiti Poljsku, gde će se sastati sa predsednikom Andžejem Dudom i drugim zvaničnicima.

„Kada se vratimo u SAD, bićemo spremniji da učinimo sve što je potrebno da pomognemo ukrajinskom narodu“, navedeno je u saopštenju delegacije Kongresa.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas se sastao sa predsednicom Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar