U trendu

Delegacija Skupštine APV na konferenciji o inovacijama

GVIDOR – Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednici Skupštine APV Damir Zobenica i Aleksandra Maletić, učestvovali su danas u radu međunarodne konferencije posvećene inovacijama i tehnološkom napretku, koja se održava u Gvidoru u Irskoj, u okrugu Donegal.

Delegacija Skupštine AP Vojvodine na konferenciji učestvuje na poziv Skupštine evropskih regija (AER), koja je zajedno sa irskom Državnom agencijom zaduženom za ekonomski, društveni i kulturni razvoj jedan od glavnih organizatora ovog međunarodnog skupa, tokom kojeg će biti predstavljeni projekti pre svega mladih inovatora i naučnika, preneo je odsek za odnose sa javnošću AP Vojvodine.

Na konferenciji je bilo reči o napretku u različitim tehničkim oblastima kao što su biotehnologija i medicina, računari i elektronika, hardver, softver, internet, veštačka inteligencija, robotika, telekomunikacije, nanotehnologija, energija i transport.

Pastor, Zobenica i Maletić održali su sastanak sa Mihelom O Hanihom, potpredsednikom AER zaduženim za mlade, kulturu i turizam o mogućnostima dalje saradnje i zajedničkih projekata AP Vojvodine i ove najznačajnije evropske regionalne mreže.

S obzirom na činjenicu da je Državna agencija zadužena za ekonomski, društveni i kulturni razvoj u Irskoj razvila mrežu od 30 inovativnih digitalnih centara, Pastor je ocenio da bi naučno-tehnološki parkovi i start apovi u AP Vojvodini mogli da povezuju zaposlene koji bi zajednički sarađivali na inovacijama, projektima i tehnološkom razvoju, u cilju daljeg napredovanja i razmene iskustva i znanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.