U trendu

Delove tela prodavali za 200 evra: Ubijeno 11 tigrova zbog rituala (foto)

U Indiji je uhapšeno 19 osoba u oblasti Mađa Pradeš zbog ubistva 11 tigrova od 2018. godine.

Većina uhapšenih su pripadnici plemena iz tampon zona i rezervata za divlje životinje, koji su ubijali tigrove i leoparde kako bi delove njihovih tela koristili u ritualima prinošenja žrtve božanstvima, prenosi „Hindustan tajms“.

Kako se navodi, oni su verovali da će to udaljiti zlo od njihovih domova i života i doneti sreću.

„Delovi tela, kao što su kandže, zubi i brkovi, nudile su se lokalnim božanstvima zbog verovanja da će ih to odbraniti od uroka, poboljšati zdravlje i doneti prosperitet“, pojasnili su zvaničnici odeljenja za divlje životinje.

Zvaničnici su otkrili da je većina velikih mački, čije su delove koristili za ove rituale, ubijena postavljanjem zamki sa električnim žicama ili trovanjem u tampon zoni njihovog prirodnog staništa, uz pomoć doušnika.

„Čim bi tigrove stresla struja, lovokradice bi im uklanjali šape, kandže, brkove, kožu i zube i zatim ih zakopavali“, rekao je jedan od zvaničnika.

Kako je rekao, nakon što se domognu delova tela, lovokradice su kontaktirale pripadnike plemena i za to naplaćivali 10.000 do 20.000 rupija.

Rituali u kojima se koriste delovi tela velikih mačaka praktikuju se još u provincijama Seoni, Balaghat, Mandla i Dindori, a slične prakse zabeležene i u provincijama Betul i Raizen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar