U trendu

Demokrate i URA razmenili optužbe uz pominjanje Vučića

PODGORICA – Dogovor stranaka parlamentarne većine, Demokratskog fronta i Demokrata, o rekonstrukciji aktuelne vlade izazvao je javnu polemiku na relaciji Demokrate – URA Dritana Abazovića, u kojoj supale teške reči, ali i neizbežno pominjanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

URA je, naime, sinoć pitala lidera Demokrata i aktuelnog predsednika Skupštine Crne Gore ,Aleksu Bečića, da li je dogovorom sa DF-om od evropskog kursa Crne Gore odustao zbog, kako tvrde, „straha od snimka iz Beograda“.

„Ako zbog pretnji beogradskih tabloida o navodnom snimku Alekse Bečića napuštate evropski kurs, onda vaša partija ne zaslužuje iole ozbiljan odgovor“, navodi se u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Tako je URA odgovorila Bečićevim Demokratama, koji su posle dogovora sa DF-om o rekonstrukciji aktuelne vlade, saopštili da ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa: beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlanski kurs Crne Gore.

Demokrate u odgovoru URA poručile su da je potpis Bečića „beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor“, a koji ste, kako kažu, vi i tada jedva potpisali, da bi sad se sada „lažno predstavljali kao njegovi zaštitnici“.

„A sad da vam kažemo direktno: Bečićev potpis je na Sporazumu, ali je vaš u fioci Aleksandra Vučića, sa kojim dogovarate Tužilački savet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvezde istih Vučićevih medija“, navele su u saopštenju Demokrate.

Demokrate su, između ostalog, upitale GP URA koji im je beogradski tabloid omiljeni i čime su zavredili tu promociju.

Pozvali su URA da obrazlože javnosti zašto su, kako su naveli, izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha na Cetinju.
„Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi (URA) se oslobodite odgovornosti“, upitale su takođe Demokrate.

Iz URA su Demokratama odgovorili:

“Apsurdno je da o vezama sa Vučićem pričaju oni koji sklapaju tajne dogovore na izmaku prvog Dana srpskog jedinstva”.

Naveli su da i domaća i međunarodna javnost, kako tvrde, „znaju da u Vučićevim fiokama nema našeg potpisa, ali sumnjamo da zbog nekih ozbiljnih ucena Aleksa Bečić napušta evroatlantski kurs i tera URU da učini isto.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.