U trendu

Demokrate kritikovale policiju NY zbog odgovora na proteste

NJUJORK – Demokratski kandidati za gradonačelnika Njujorka kritikovali su danas njujoršku policiju zbog, kako su ocenili, neprimerenog i nasilnog suzbijanja demonstracija protiv policijskog časa u Grinič Vilidžu.

Jedan od kandidata Maja Vajli napisla je „da je polcija terorisla“ ljude kako bi sprovela odluku o policijskom času.

Drugi kandidat, penzionisani njujorški policajac Erik Adamas je rekao da je u borbi protiv kriminala „bolje biti pametan nego nasilan“.

Na njujorškom trgu Vašington, u kvartu Grinič Vilidž, nastao je haos kada su pripadnici policije pokušali da u subotu uveče sprovedu novouvedeni policijski čas od 22 sata.

Pripadnici policije u opremi za razbijanje demonstracija sukobili su se sa brojnim nezadovoljnijm građanima koji su odbijali da se povuku iz Grinič Vilidža posle 22 časa.

Uhapšeno je najmanje 22 ljudi zbog nezakonitog okupljanja i kršenja propisa, a pet policajaca je povređeno, objavio je „Njujork post“ pozivajući se na policijske izvore.

Na video snimcima objavljenim na Tviteru vide se pripadnici policije kako viču i primenom fizičke sile pokušavaju da odvoje nezadovoljne građane koji su formirali ljudski lanac, navodi „Njujork post“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.