U trendu

Demonstrant sa Kapitola postigao dogovor sa tužilaštvom

MONTGOMERI – Demonstrant iz američke države Alabame, koji je optužen da je doneo 11 Molotovljevih koktela i brojno oružje u Vašington na dan nereda, 6. januara na Kapitolu, postigao je dogovor o priznavanju krivice sa tužilaštvom.

Podnesak saveznih tužioca nije pružio više detalja o sporazumu sa Lonijem Kofmanom iz Folkvila u Alabami, preneo je danas AP.

Kofman (71) je optužen po više krivičnih dela vezanih za vatreno oružje, uključujući i posedovanje neregistrovanog oružja i posedovanja velike količine municije.

Saslusanje po ovom slučaju je zakazano za 29. septembar.

Kofman je jedan od nekoliko stotina ljudi koji su uhapšeni 6. januara, nakon što su pristalice bivšeg predsednika Donalda Trampa upale u Kapitol i ometale potvrđivanje elektorskih glasova koji su išli u korist DŽozefa Bajdena.

Policija je tog dana pronašla u Kofmanovom kamionu u Vašingtonu 11 velikih tegli u kojima je bila zapaljiva tečnost, nekoliko napunjenih pištolja i samostrel.

Pronađeno je i nekoliko mačeta, dimnih bombi i pištolj za omamljivanje, saopštilo je tužilaštvo.

Kofman je vojni veteran, koji je služio u Vijetnamu, a imao je problema sa depresijom i, prema rečima porodice, često je govorio o poteškoćama sa kojima se nosio posle ratnih iskustava.

„Postao je pustinjak i odvojio se od žene“, navodi se u sudskom dokumentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.