U trendu

Ispravka: Denzel Vašington nije rekao da je Tramp „spasao SAD od policijske države i rata sa Rusijom“

„Izborna pobeda Donalda Trampa spasila je SAD od uspostavljanja „orvelovske policijske države“ u rukama demokrata koji bi koristili istu autoritarnu taktiku „stalno iznova“ da „zaobiđu volju naroda u budućim izborima,“ netačna je izjava popularnog glumca Denzela Vašingtona koju su preneli brojni mediji.

„Da su demokrate pobedile na izborima, nikada ne bi saznali da su koristili lažne dokumente kako bi dobili naloge za špijuniranje američkih građana i političkih protivnika. To nikada nećemo znati. Razmislite o tome!“, navodno je izjavio Vašington medijima u Njujorku. Međutim, utvrđeno je da glumac uopšte nije dao takvu izjavu.

U izmišljenom tekstu, Vašington je navodno komentarisao memorandum koji je objavio Kongres SAD. Navodi se u tekstu:

„Na pitanje novinara da li je veruje u istinitost memoranduma koji je objavio Kongres je u petak on kaže: „Da, pouzdan je Ne moramo da znamo sve detalje da bi ukapirali o čemu se radi“. „Znamo da je postojao nalog da se špijunira član Trampovog tima, a nalog je izdat na osnovu medijskih izveštaja. Mediji su sve napisali na osnovu informacija dobijenih od strane opozicione istraživačke kompanije koju plaćaju demokrate i Hilari Klinton“, kaže Vašington“.

Pošto se navedene izjave odnose na memorandum koji je objavljen 2. februara 2018. Vašington je takvu izjavu morao dati u vrlo kratkom vremenskom rasponu od petka popodne, kada je Donald Tramp skinuo oznaku tajnosti sa memoranduma i kada je objavljen; do subote popodne, kada je “YourNewsWire” objavio ovaj „bombastični“ članak. Međutim, ne postoji nikakav trag da je glumac rekao bilo šta o ovome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.