U trendu

Desni ekstremisti u Austriji na jesen planiraju proteste

BEČ – Desničarski ekstremisti na jesen planiraju novi talas protesta u Austriji, upozorava Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner, državna bezbednost i sindikati računaju sa „eksplozivnom“ jeseni, jer cene nastavljaju da rastu, zbog čega desničarski ekstremisti i svi protivnici vlasti najavljuju proteste.

Na raznim kanalima društvenih mreža Ministarstvo već duže vreme uočava da slični krugovi ljudi, koji su od 2020. koristili strah zbog pandemije, sada nameravaju da koriste sankcije protiv Rusije i njene posledice po EU u svoje svrhe.

Njihova računica je da iskoriste raspoložive građana zbog poskupljenja i moguće nestašice gasa kako bi stavili vlasti pod pritisak.

Pre svega preko Telegrama se mogu uočiti pripreme za velike proteste, pošto se već šire uputstva kako manipulisati sa medijima i građanima.

Tako se savetuje da se „zatrpavaju“ mediji objavama i mejlovima.

Očekuje se da će Slobodarska partija (FPO) ponovo pokušati da iskoristi te proteste za jačanje na političkoj sceni i organizuje demonstracije po uzoru na francuske „žute prsluke“.

Ovaj put sindikati nameravaju da se suprostave protestima desničara i organizovaće svoje skupove, ukoliko ne budu zadovoljni merama vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar