U trendu

Devojka osuđena na osam i po godina zbog lažnih optužbi za silovanje, podvođenje

PRESTON- Eleanor Vilijams (22) iz britanskog malog grada Berou-in-Furns danas je osuđena na osam i po godina zatvora zbog lažnih optužbi za grupno silovanje koje su razorile živote trojice muškaraca i dovele do toga da pokušaju samoubistvo.

Vilijams je, prema presudi, lažno tvrdila da ju je banda muškaraca azijskog porekla pretukla, silovala, zlostavljala i primorala na prostituciju, a falsifikovala je dokaze da bi dokazala svoje optužbe, prenosi Skaj Njuz.

Sudija Robert Altam, koji je izrekao presudu, konstatovao je da je „tužno reći da Vilijams ne pokazuje primetne znake kajanja“.

Prema njegovim rečima, nije poznato zbog čega je Vilijams izmislila ove optužbe, koje je sudija nazvao „kompletnom fikcijom.“

„Imao sam ranije slučajeve kada su ljudi lagali, ali nikada u ovom obimu“, rekao je detektiv Dag Maršal.

Lažne optužbe su dovele do talasa mržnje i 150 počinjenih zločina u malom britanskom gradu, a na udaru su se našli optuženi za silovanje.

Mohamed Ramzan, koga je Vilijams optužila za silovanje i podvođenje, je saopštio da je pokušao samoubistvo nakon što je dobio bezbrojne pretnje smrću iz svih delova sveta.

Njegov posao je bio uništen, a on i njegova porodica su doživeli „najstrašnije napade“, čulo se prilikom suđenja.

Samoubistvo je pokušao i drugi lažno optuženi, Džordan Trengou, koji je zbog optužbi proveo 73 u zatvoru, kao i treći muškarac, Oliver Gardner.

Elizabet Vilijams je pokrenula lavinu kada je u maju 2020. godine na Fejsbuku objavila sopstvenu sliku na kojoj je u modricama, lažno opuživši više muškaraca za silovanje i podvođenje.

Sudski veštak je ustanovio da je modrice po licu i telu nanela sama sebi udarcima teškog čekića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar