U trendu

DF danas predlaže platformu za izlazak iz krize

PODGORICA – Demokratski front (DF) danas će, kako je najavljeno, strankama parlamentarne većine predložiti platformu za izlazak iz političke krize, kao poslednju ponudu ostatku većine za izlaz iz političke i institucionalne krize, a lider opozicionog SDP Raško Konjević tvrdi da je aktuelna vlada već pala.

Poslanik DF Milan Knežević, kazao je u petak u Skupštini da nije istina da je DF odustao od političko-ekspertske rekonstrukcije vlade.

„Naprotiv, kolega (Dritan) Abazović je odbacio tu mogućnost tražeći isključivo da se razmatra model manjinske podrške vladi i da on bude premijer“, kazao je Knežević ranije.

On je poručio kolegama iz parlamentarne većine da će od DF-a dobiti platformu za izlazak iz krize.

„To će biti paket – izbor nove vlade i pevazilaženje svih društveno-političkih podela i krize u kojoj se nalazimo zahvaljujući svima. I to će biti poslednja ponuda što se tiče DF-a“, poručio je Knežević.

Konjević je komentarišući najavljenu platformu Demokratskog fronta za izlazak iz političke krize ocenio da je ona samo potvrda da je Vlada Crne Gore pala, te da se danas zemlja nalazi u političkoj krizi koja je prerasla u institucionalnu.

„Da se premijer Zdravko Krivokapić drži elementarnih demokratskih principa, na prvo pominjanje da neko iz parlamentarne većine više ne daje podršku njegovoj vladi, Ustav u takvim situacijama, kod odgovornih premijera, podrazumijeva pokretanje procedura ispitivanja poverenja“, rekao je Konjević u emisiji Link na Radiju Crne Gore.

Konjević je ocenio da vlada nakon godinu dana nije obezbedila dovoljan nivo reformi, te da nema podršku u parlamentu.

„Ova vlada je suštinski pala, potrebno je samo formalno to izglasati u Skupštini Crne Gore, jer mesecima ključni politički činilac, s aspekta snage u parlamentu, uporno ponavlja da vlada Zdravka Krivokapića nema podršku“, rekao je Konjević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.