U trendu

DF i šest stranaka: Inicijativa za smenu Đurović i vlade

PODGORICA – Poslanici Demokratskog fronta i još šest stranaka opozicije podneli su danas parlamentu predlog za razrešenje predsednice Skupštine Crne Gore Danijele Đurović i da se na istoj sednici, 2. septembra, glasa o nepoverenju vladi premijera Dritana Abazovića.

Predloge parlamentu su podneli poslanici DF, Pokret za promjene, Demokrata, Demosa, Radničke partije, Prave i Ujedinjene Crne Gore.

U obrazloženju inicijative za smenu Đurović navodi se da je osnovna obaveza šefa parlametna da dosledno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakoni i Poslovnik Skupštine, a da je predsedavanje Đurović obeležilo “kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine”.

Ističu da je nedopustivo da onaj ko je zadužen da se stara o doslednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dijalog o deblokadi institucija u pravosuđu i tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore.

„Takođe, ona je na sednici Saveta za odbranu i bezbednost svojim glasom presudno uticala da se smeni prethodni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore“, piše u obrazloženju, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar