U trendu

DF pozvao Abazović da što pre potpiše TU sa SPC

PODGORICA – Demokratski front pozvao je danas premijera Dritana Abazovića da u narednim danima realizuje odluku vlade i potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, uz poruku da će tim činom biti završen jedan težak period politizacije teme koju je, kažu, crnogorskoj javnosti nametnuo bivši režim Mila Đukanovića.

„Nakon tog odgovornog čina, posvećenost svih političkih subjekata evropskim integracijama bila bi potpuna i sva druga pitanja, koja su predmet dogovora, lakše bi se rešavala“, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Uvereni su, kažu, da se u kratkom vremenskom periodu u Skupštini Crne Gore može doći do većine iznad dve trećine ukupnog broja poslanika, i to po svim pitanjima vezanim za ispunjavanje obaveza na putu Crne Gore ka EU.

Poručili su i da će Demokratski front dati ključni doprinos kako bi se došlo do željene većine.

Istakli su da niko ne treba da sumnja da će ovaj politički savez uključiti sve svoje potencijale u rešavanje svih problema, kako bi Crna Gora najzad profunkcionisala kao pravna država u kojoj neće biti građana prvog i drugog reda, i koja će uspeti da ostvari značajne ekonomske rezultate, naročito u periodu za koji se procenjuje da će doneti krizu i nestabilnost u čitavoj Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar