U trendu

DFpozvao URA da pokažu odgovornost

PODGORICA – Demokratski front pozvao je danas kolege iz GP URA Dritana Abazovića da pokažu, kako navode, neophodnu odgovornost i pomognu zajednički izlazak iz političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi.

Iz tog političkog saveza poručuju da su očekivali da će URA snažno pozdraviti dogovor, postignut između DF-a i Demokratske Crne Gore, kojim se prevazilazi duboka društveno-politička kriza.

Pritom, ističu, veruju da je upravo to bila ideja, koju su predložili i zagovarali njihovi partneri iz parlamentarne većine.

Podsetili su da je na poslednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine postignut jednoglasan zaključak da će svi podržati dogovor između DF-a i Demokrata.

Podsećaju i da je predstavnnik URA na tom sastanku posebno apostrofirao neophodnost dogovora DF-a i Demokrata, i da sporazum trojice nosilaca Liste od 9. septembra tim dogovorom ne bude ugrožen.

„Demokratski front i Demokrate su postigli dogovor o razrešenju političke krize, uprkos ranijim nesporazumima i poremećenim odnosima, te očekujemo da svi konstituenti parlamentarne većine, uključujućiu i URU, daju svoj doprinos prevazilaženju krize“, navodi se u saopštenju.

Podsećaju i da je DF ostao u potpunosti dosedan u svom odnosu prema, kako navode, bivšem režimu i zarobljenim kriminalno korumpiranim pravosudnim institucijama. Mi smo upravo garant da se ključna obećanja, koja smo dali građanima 30. avgusta, u potpunosti ispune.

DF i Demokrate postigli su sinoć dogovor o rekonstrukciji vlade, radi izlaska iz teške političke krize.

U dogovoru nisu učestvovalii predstavnici URA, a iz tog pokreta je danas saopšteno da, ako su se dogovorili i imaju većinu u parlamentu, već danas DF i Demokrate mogu za sazovu sednicu Skupštine.

U dogovoru nije učestvovao ni premijer Zdravko Krivokapić, a jedan od lidera DF Nebojša Medojević je ranije danas na konferenciji za novinare rekao da on neće biti premijer rekonstruisane vlade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.