U trendu

Direktorka: Povređenih nema zahvaljujući učenicia i profesorima

ZAGREB – Direktorka zagrebačke Klasične gimnazije Zdravka Martinić Jerčić izjavila je danas povodom upada mladića sa mačetom u tu obrazovnu ustanovu, da do ozbiljnijih posledica nije došlo zahvaljujući reakciji profesora i učenika.

Ona je rekla da mladić koji je u gimnaziju upao sa mačetom nije učenik ove škole.

„Situacija je traumatična… U školu je ušao nepoznati mladi čovek koji je ušao u učionicu tokom časa na kojem je bila profesorka i pretio hladnim oružjem učeniku. Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorke sprečene su veće posledice, niko nije povređen“, rekla je direktorka.

Dodala je da priliko izlaska iz škole nije imao ništa u rukama.

Rekla je da je pozvana policija i da su u toku istražne radnje.

„Mi ćemo se sada u školi svi, stručna služba, nastavnici uz podršku Grada i Ministarstva baviti time da rešimo posledice ovakvog traumatičnog događaja na naše učenike i da pomognemo svima da prebrode ove situaciju. Učenici su sigurni, nastava se nastavila redovno i nadamo se da se ovakav događaj više neće ponoviti“, rekla je direktorka, preneli su hrvatski mediji.

Na pitanje novinara da li se zna ko je mladić sa mačetom, ona je rekla da policija ima informacije, ali da ne želi da iznosi detalje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.