U trendu

Đeka prihvatio poziv Krivokapića za sastanak

PODGORICA – Poslanik Albanske koalicije „Jednoglasno“ i predsednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka izjavio je da je ta kolaicija dobila i prihvatila poziv premijera Zdravka Krivokapića za sastanak naredne sedmice.

Đeka je rekao da neće imati nikakve zahteve za premijera na tom sastanku, prenosi RTCG pisanje Dana. Dodao je da još ne zna tačan datum sastanka sa Krivokapićem.

„Što se nas tiče, mi smo uvek govorili da smo spremni za razgovore. I pri tome i sada stojimo, iako nam se čini da je sve to nekako iznuđeno“, rekao je Đeka.

Dodao je da se ne zna da li će Krivokapićeva vlada biti rekonstruisana i da li će opstati i ocenio da to parlamentarna većina i Vlada najpre moraju međusobno da reše.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da neće ulaziti u Vladu u kojoj su predstavnici Demokratskog fronta, on je odgovorio da oni koji, kako je naveo, „ne razumeju globalne i regionalne procese, kojima je klerikalizam osnova političkog đelovanja, koji sve građane Crne Gore ne vide kao ravnopravne“, ne mogu biti njihovi politički saveznici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.