Đorđa Meloni i papa Franja razgovarali o socijalnim prilikama u Italiji

VATIKAN, 10. januara (Rojters) – Premijerka Italije Đorđa Meloni sastala se danas sa papom Franjom i visokim zvaničnicima Vatikana sa kojima je održala, prema navodima Svete stolice, „srdačne razgovore“.

Sastanak pape i Melonijeve trajao je oko 35 minuta, nakon čega je ona razgovarala sa kardinalom i državnim sekretarom Pjetrom Parolinom i nadbiskupom i šefom diplomatije Vatikana Ričardom Galagerom, prenosi Rojters.

„Melonijeva, Parolin i Galagers u srdačno razgovarali o brojnim pitanjima koja se odnose na socijalnu situaciju u Italiji, uključujući siromaštvo, pitanje porodice, obrazovanje i demografsku krizu“, navodi se u saopštenju Vatikana.

Kako navodi britanska agencija, između pape i italijanske premijerke postoje nesuglasice i potencijalne linije razdora, jer je papa Franja branilac prava migranata, dok se Melonijeva zalaže za strogu politiku na granicama.

Đorđa Meloni je nakon što je preuzela dužnost premijerke u oktobru prošle godine, sebe javno definisala kao „majku“, „italijanku“ i „hrišćanku“, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.