U trendu

Đurović zahvalila švedskom poslaniku Dibraniju i radnicima Zelenila

PODGORICA – Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović razgovarala je danas telefonom sa poslanikom švedskog parlamenta Adnanom Dibranijem i zahvalila mu kao jednom od spasilaca dvomesečne bebe iz reke Morače u Podgorici.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da je Đurović Dibraniju zahvalila u ime građana i svoje lično na njegovom herojskom činu, koji je rezultirao spasavanjem dvomesečne bebe iz reke Morače.

Đurović je, navodi se, kazala da je sve građane duboko potresla jučerašnja tragedija koja je odnela jedan ljudski život, „ali da su srećni zbog malenog dečaka koji je, zahvaljujući Dibraniju, dobio najlepši mogući poklon – mogućnost da nastavi da živi“.

„Poslanik Dibrani je zahvalio predsednici Đurović na pozivu, te iskazao interesovanje za zdravstveno stanje dečaka. On je istakao da je izuzetno zadovoljan što je uspeo da pruži doprinos njegovom spasavanju i poželio mu dug i srećan život“, stoji u saopštenju.

Inače, švedski poslanik je u Crnoj Gori bio na zadatku u delegaciji posmatrača predsedničkih izbora.

Đurović je informisala sagovornika da je stanje bebe sada stabilno. „Oboje su izrazili nadu da zbog ovog nemilog događaja u periodu koji sledi neće imati posledica po zdravlje“, navodi se u saopštenju.

Đurović je, ističu, veliku zahvalnost i poštovanje iskazala radnicima podgoričkog preduzeća ‘Zelenilo’ Aldinu Ibrahimoviću, Almiru Mujaku i Demaju Špejtimu koji su izvukli bebu iz hladne Morače.

Istakla je da će njihova hrabrost i nesebičnost biti zauvek zapisane u pamćenju građana Podgorice, ali i cele Crne Gore.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.