U trendu

DNR: Napad na stanicu u Kramatorsku izvele snage UKR

DONJECK – Štab teritorijalne odbrane samoproglašene Donjecke narodne republiek (DNR) saopštio je danas da su napad na železničku stanicu u Kramatorsku, u kojem je poginulo nekoliko desetina civila, izvele ukrajinske trupe raketama „Točka-U“.

„Na podrucju železnicke stanice u Kramatorsku, odakle se vrši evakuacija lokalnog stanovništva, izvršen je raketni napad. Delovi rakete Točka-U pali su u neposrednoj blizini stanice“, navedeno je u saopštenju, prenose Izvestija.

Navodi se da taj zastareli sovjetski raketni sistem ne koriste samoproglašene Donjecka i Luganska narodna republike, kao ni Ruska Federacija, a da ga koriste „ukrajinski militanti“.

„Točka-U“ je sovjetski taktički raketni sistem koji može da nanese udare na udaljenosti do 70 kilometara. Sistem može da lansira rakete sa konvencionalnim, nuklearnim i hemijskim bojevim glavama.

Više od 30 ljudi je ubijeno, a više od 100 ranjeno u ruskom raketnom napadu na stanicu u istočnom ukrajinskom gradu Krematorsku, saopštile su ranije danas Ukrajinske železnice.

Stanica je korišćena da se evakuišu brojni civili iz oblasti koje su na udaru bombi ruskih snaga, preneo je Rojters.

„Dve ruske rakete su pogodile železničku stanicu Krematorsk. Ima više od 30 žrtava“, navele su Ukrajinske železnice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.