U trendu

DNR: Ranjeni ruski vojnici iz Makijevke prebačeni na lečenje u Rusiju

KIJEV – Većina ruskih vojnika ranjenih u granatiranju Makijevke poslata je na lečenje u druge regione Rusije, saopštio je danas vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin.

„Zajedno sa zamenikom ministra odbrane Rusije Viktorom Goremikinom i gubernatorom Samarske oblasti Dmitrijem Azarovim u bolnicama u Rostovskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici posetio sam vojnike koji su ranjeni u Makijevki u napadu američkim raketama HIMARS. Skoro svi su već prebačeni u druge regione Rusije“, napisao je Pušilin na svom Telegramu, prenosi Sputnjik.

Pušilin je dodao da su, prema rečima lekara, ranjenici u najkraćem mogućem roku prevezeni u bolnice, zahvaljujući čemu su uspeli da im na vreme pruže hitnu medicinsku pomoć.

U saopštenju Ministarstva odbrane Rusije ranije je navedeno da je u ukrajinskom napadu iz višecevnog raketnog sistema HIMARS poginulo 89 ruskih vojnika.

Prethodno su ukrajinske vlasti saopštile da je ubijeno oko 400 ruskih vojnika u raketnom napadu na region Donjecka, kao i da je raketni projektil pogodio zgradu u gradu Makijevka, gde su bile stacionirane ruske snage.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.