U trendu

Dom naroda BiH odbio predlog o finansiranju izbora

SARAJEVO – Dom naroda Parlamenta BiH nije prihvatio na današnjoj hitnoj sednici u Sarajevu predloge zahteva i zaključka bošnjačkih delegata da se obezbedi novac sredstva za finansiranje predstojećih opštih izbora 2. oktobra.

Podršku su uskratili delegati SNSD i HDZ, prenosi Srna.

U zahtevu se podseća da je Izbornim zakonom BiH propisano da sredstva za sprovođenje izbora treba da budu obezbeđena budžetom BiH u roku od 15 dana od raspisivanja izbora, odnosno najkasnije 19. maja.

Predlogom zaključka, koji je u sklopu zahteva za održavanje hitne sednice, predviđa se da Dom naroda naloži Savetu ministara donošenje odluke o odobravanju i raspodeli 12,5 miliona KM, što je oko 6,4 miliona evra, na ime rashoda Centralne izborne komisije BiH za održavanje ovogodišnjih opštih izbora.

U ime kluba delegata bošnjačkog naroda Amir Fazlić iz SDA predložio je, takođe, zaključak prema kojem se ministru finansija i trezora u Savetu ministara Vjekoslavu Bevandi nalaže da sačini predlog odluke o dodeli 12,5 miliona KM (oko 6,4 miliona evra) CIK-u, a da ovu odluku Savet ministara donese u roku od 48 časova, što na kraju sednice nije prihvaćeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.