U trendu

DP će podržati protest protiv Plenkovićeve vlade

ZAGREB – Predsedništvo opozicionog Domovinskog pokreta (DP) pozvalo je svoje članstvo da podrži protest protiv vlade Andreja Plenkovića pod nazivom „Dajemo vam otkaz“, koji je najavljen za 10. septembar ispred centrale vladajuće HDZ-a u orgaizaciji udruženja „Slobodni zajedno“.

Najavili su da će članovi Kluba poslanika Domovinskog pokreta učestvovati na opozicionom sastanku u Saboru naredne sedmice.

Zatražiće, kažu, prikupljanje potpisa opozicije na temu rasprave o opozivu predsednika vlade zbog političke odgovornosti za pljačku INE, ali i zbog nepripremljenosti za nadolazeću krizu.

Predsedništvo Domovinskog pokreta saopštilo je posle sednice da su zgranuti i ogročeni najnovijom aferom i krađom u INI.

Ova pljačka je, kazu, još jedan dokaz da su članovi DP-a bili u pravu kada su od prvog dana tvrdili da je HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića postao stranka bez ideologije i svetonazora, kao i da je dizajnirana isključivo kao sistem odbrane privilegija i lanca ishrane te stranke i njihovih pridruženih pouzdanih partnera.

„Sve ono što se otkriva ovih dana daje dodatnu težinu ovom slučaju i širi političku odgovornost samog Plenkovića“, naveli su iz DP-a, na čijem čelu je bivši HDZ-ovac Ivan Penava.

Predsedništvo DP-a smatra da bi već i samo stanje u oružanim snagama bilo dovoljno za pokretanje opoziva „što se pokazalo neverovatnim skandalom prilikom pada drona u centru Zagreba, ali i situacije potpune nemoći i konfuzije oko uplovljavanja ruskih vojnih brodova u Jadransko more“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.