U trendu

Drama na aerodromu: avion zarobljen na -20, a vrata – otvorena! (foto)

Putnici „Junajted erlajnsa“ na letu iz Njujorka u Hongkong neplanirano su na 15 sati ostali na snegom i ledom okovanom vojnom aerodromu „Gus bej“ u Kanadi.

Da situacija bude dramatičnija, vrata aviona su otvorena, a napolju je temperatura minus 20 stepeni Celzijusa!

Cela drama je nastala kada je nakon tri i po sati leta avion morao da sleti na minijaturni aerodrom koji se nalazi u pokrajini Njufaundlend, nedaleko čak i od jugozapadne obale Grenlanda. Razlog je bila bolest jednog putnika.

Prva odluka je bila da se „boing 777“ vrati u Njuark, ali piloti su se onda iz nekog razloga predomislili i avion s 260 putnika okrenuli prema „Gus beju“.

„Sleteli smo oko 21.30 po lokalnom vremenu. Bolesnog putnika odmah su izneli i odveli u bolnicu, ali tada se pojavio problem s vratima“, rekao je putnik Kris Liju za „Indipendent“.

„Nakon nekoliko sati javili su nam da je došlo do tog problema, pozvani su i mehaničari, ali ubrzo je postalo jasno da od popravke neće biti ništa. Piloti su se tada okrenuli planu B — čekanju rezervnog aviona koji će nas odvesti ili u Njujork ili Hongkong“.

To možda i ne bi bio toliki problem da avion s otvorenim vratima čak 15 sati ne stoji na pisti s otvorenim vratima. I to na —20…

„Avion je dovoljno zagrejan i nije tako strašno onima koji sede daleko od vrata. Najgore je jednoj jadnoj stjuardesi koja stoji kraj samih vrata. Iz bezbednosnih razloga, valjda…“, kaže on.

Nakon 12 sati, avion je snabdeven hranom i pićem.

„Najgore iskustvo u životu! Zarobljeni smo 12 sati“, na Tviteru je napisala Rouz Kazan.

Iz „Junajted erlajnsa“ su objasnili da je avion morao da sleti u Kanadu zbog mehaničkog kvara.

„Rezervni avion će uskoro doći i vratiti putnike u Njuark. Izvinjavamo se zbog problema“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar