Dron pogodio bazu rezervoara za naftu u Saudijskoj Arabiji

RIJAD – Ministarstvo energetike Saudijske Arabije saopštilo je danas da je jedan dron pogodio bazu rezervoara za naftu u luci Ras Tanura, jednoj od najvećih svetskih luka za isporuku nafte, a geleri balističke rakete pali su u blizini rezidencijalne četvrti Saudi Aramkoa u Dahranu.

Portparol ministarstva izjavio je za državnu novinsku agenciju SPA da nijedan napad nije rezultirao povredom ili gubitkom života ili imovine, prenosi Rojters.

Portparol koalicije predvođene Saudijskom Arabijom koja se bori u Jemenu poručio je danas da će Saudijska Arabija preduzeti sve neophodne mere kako bi se zaštitila i obezbedila stabilnost snabdevanja energijom i pomorskog saobraćaja.

Napadi na bazu rezervoara za naftu u luci Ras Tanura i na objekte Aramko u Dahranu bili su kukavički teroristički napadi, rekao je portparol ministarstva za državnu novinsku agenciju SPA.

Prethodno je jemenski pobunjenički pokret Huti saopštio da je ispalio 14 bespilotnih letelica i osam balističkih projektila na objekte naftne kompanije „Saudi Aramko“ i na vojne ciljeve u saudijskim gradovima Damam, Asir i Džazan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.