U trendu

Drugi se mešaju u novu vladu CG, ali njima ne smeju da kazu

PODGORICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se Srbija ni na koji način ne meša u sastav nove vlade u Crnoj Gori, već da to rade druge zemlje, ali da tim drugim zemljama u Crnoj Gori to ne smeju da kažu.

Tako je odgovorio na pitanje novinara kako vidi poruke iz CG da se Srbija meša u sastav vlade u CG, što je, inače, bila tema i dela intervjua koji je dao nešto ranije večeras, televiziji Vijesti u Podgorici.

Vučić je rekao da kada nešto o vladi kaže američki ambasador ili neko drugi, onda niko ne reaguje, a Srbija se napada za mešanje bez osnova i pokrića:

„Sve se svodi na to da se suzbije uticaj Srbije i da se govori o navodnoj ugroženosti mnogih u regionu od strane Srbije, što je notorna neistina.

„Srbija je dobra i sve je dobro kada je Srbija slaba i bez uticaja i ekonomske snage, dok problem imamo ako Srbija krene da jača i postane snažnija. Onda Sbija nikome nije dobra i govore da vodimo hegemonističku politiku“, istakao je Vučić.

Ponovio je da on, za razliku od Mandića i Kneževića, nikada ne bi podržao nikakvu manjinsku vladu.

Predsednik Srbije dodaje da se ispostavilo da oni i neće u fotelju, ali da su upravo oni koji su govorili da ih fotelja ne interesuje ušli u sve fotelje.

Ipak, kaže, ne interesuje ga ta vrsta licemerja i dvostrukih standarda.

Brine ga, kaže, jedan drugi, opasan fenomen, i u svetu, pa i u Srbiji, da ljudi koji imaju podršku tri ili četiri odsto glasača hoće da vladaju samo zato što imaju podršku tajkuna i medija.

Tako su, dodaje, i u CG neki rekli da neće da se vlada formira proporcionalno broju glasova, čime su poručili da ih baš briga za koga je glasao narod.

„Ipak, nećemo ni u to da se mešamo, samo nemojte da nam govorite da smo mi krivi. Srbija hoće najbolje moguće odnose sa CG i učinićemo sve da takve odnose i izgradimo, ali da se izvinjavamo svakome samo zato što brže napredujemo i imamo veću stopu rasta, ne pada mi napamet. Niti za nase političke stavove i zato što ću da se sretnem sa nekim od prijatelja , sa njima ću uvek da se sretnem i ako budu imali i nula odsto glasova“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.