U trendu

Drvaru potrebna pomoć Srbije i Srpske

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da je za očekivati da na području opštine Drvar bude realizovano još projekata uz podršku vlasti Republike Srpske i Srbije jer je reč o povratničkoj opštini u Federaciji BiH koja ne može iz svog budžeta da računa na veće projekte.

Lukač je nakon sastanka u Drvaru sa načelnicom opštine Dušicom Runić rekao da se nada da će i posle izbora vlast u Srpskoj nastaviti sa uzlaznim trendovima i donacijama pomoći najvećoj povratničkoj opštini Drvar, da bi se obzebedila radna mesta ljudima koji su odlučili da se vrate na svoja ognjišta.

„Svakako da će tu biti potrebna i sredstva Vlade Republike Srpske, ali i nesebična pomoć Vlade Srbije“, naveo je Lukač i podsetio na pomoć Srbije u otvaranju pogona ?umko u Drvaru.

On je naveo da je na sastanku bilo reči o mogućnostima proširenja ovog pogona i drugim infrastrukturnim projektima koji bi trebalp da budu pomognuti od vlada Srpske i Srbije.

Runićeva je nakon sastanka rekla da je podrška Srbije i Republike Srpske prisutna, pre svega moralna, a onda i materijalna.

Navela je da je sa Lukačem razmenila informacije o situaciji u opštini Drvar i regionu, te da su razgovarali i o nekim budućim projektima na području opštine, prenela je RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.