U trendu

Dumbović: Sve što je peeostalo, a moglo je da padne, palo je

PETRINJA – Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović izjavio je da je jutrošnji potres od 3,8 po Rićteru izazvao nove štete, posebno na glinskom području, ali da povređenih nije bilo.

„Potres je pokazao svoju moć i sve što je preostalo u gradu, što je moglo da padne, palo je, osetilo se i čulo se. Čuli su se crepovi i ostaci crepova i građa koji su padali po ulicama s kuća“, rekao je Dumbović u emisiji „Hrvatski radio za Baniju“.

Prema njegovim rečima, teško su stradale Glinska Poljana i okolna sela, gde je oštećeno „izuzetno puno kuća“.

Naveo je da su velike štete prijavila 52 mesna odbora na tom području pa je, kaže, potrebno odrediti prioritete u devastiranoj privrednoj, socijalnoj i društvenoj infrastrukturi.

„Nama trebaju mir i strpljenje, a država treba da da sve od sebe da čovek ostane na ovom prostoru“, naveo je.

Dumbović je pozvao državu da ovu županiju više ne gleda kao posebno zaštićeno područje, jer, kako kaže, to je u „precentraliziranoj državi bio živi primer da ovde pomoći nema“.

„Država nas nikada nije videla u pravom obliku, gde se stvarala domovina“, kaže Dumbović.

„Vlada kasni s porukom da se struja neće platiti. Taj selektivni pristup napraviti prema nekima… ta procedura će napraviti više političke štete nego što će biti efekta“, naveo je Dumbović, prenela je zagrebačka N1 tv.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.