U trendu

Dve organizacije demantovale da rade na izradi Statuta ZSO

BERLIN – Nemačka fondacija Fridrih-Ebert-Štiftung i Evropski institut za mir negirali su danas informaciju da im je poverena izrada statuta Zajednice srpskih opštins (ZSO).

„Naše organizacije nisu dobile zahtev niti mandat od specijalnog predstavnika Evropske unije Miroslava Lajčaka, nemačke vlade ili bilo koje druge stranke za izradu statuta ZSO“, navodi se u saopštenju tih organizacija, prenosi Koha.

Dodaje se da su rasprave o tom pitanju bile interne, zasnovane na javno dostupnim informacijama o temama od javnog interesa, što je posebno pravo civilnog društva.

Beogradske „Večernje novosti“ objavile su danas da je nemačkoj Fondaciji „Fridrih Ebert Štiftung“ (FES) i Evropskom institutu za mir (EIP) poveren zadatak izrade Nacrta statuta Zajednice srpskih opština, na kojem su pomenute organizacije radile poslednjih meseci, a čija bi revidirana verzija, sa unetim primedbama srpskih i albanskih NVO sa KiM, trebalo da završi na stolu specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

List je naveo, pozivajući se na saznanja iz diplomatskih krugova, da je u utorak s tim ciljem u Beogradu organizovan skup na kojem su učestvovali predstavnici srpskih i albanskih NVO i međunarodnih misija u pokrajini, kao i nemačke diplomate, kojima je predstavljen Nacrt budućeg statuta ZSO.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar