Dve pomoćnice Melanije Tramp podnele ostavku

VAŠINGTON, 7. januara (Tanjuga) – Dve glavne pomoćnice prve dame SAD Melanije Tramp podneli su ostavku u sredu usled velikog nasilja na Kapitol hilu koje su izazvale pristalice predsednika SAD, a još nekoliko visokorangiranih čelnika Bele kuće razmatra da podnese ostavku, uključujući i savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O’Brajana i njegovog zamenika Metjua Potingera.

Stefani Grišam je podnela ostavku na mesto šefice kabineta prve dame.

„Bila je čast služiti državi u Beloj kući. Vrlo sam ponosna što sam bio deo misije gospođe Melanije Tramp, u kojoj smo pomagali deci širom sveta, postigli smo mnoge stvari tokom ove administracije“, napisala je Grišamova u izjavi, a preneo Rojters.

Grišam je provela godine u Beloj kući kao sekretar pres službe pre nego što je postala šefica kabineta prve dame, međutim, ona nije htela da kaže da je njena ostavka povezana s nasiljem u glavnom gradu, ali izvor blizak njoj kaže da je nasilje bila kap koja je prelila času, dodaje Rojters.

Sekretarka Bele kuće za socijalna pitanja Riki Niseta takođe je podnela ostavku, kao i zamenica pres službe Bele kuće Sara Metjus.

O’Brajen je takođe razmatrao ostavku, kao i Potinger, koji su bili ključni ljudi u politici Trampove administracije prema Kini.

„Upravo sam razgovarao s potpredsednikom (Majkom) Pensom. Vrlo sam ponosan što sarađujem sa njim“, rekao je O’Brajen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.