U trendu

Dvoje dece ranjeno ostacima presretnute rakete u Damamu

RIJAD – Saudijska Arabija presrela je balističku raketu koju su ispalili jemenski pobunjenici Huti, a ostacima rakete koji su pali u blizini naselja Damama ranjeno je najmanje dvoje dece, saopštila je danas kraljevina.

Slike koje je objavila državna Saudijska agencija za štampu pokazale su ostatke stakla u jednoj gradskoj kući koja se nalazi blizu sedišta državnog naftnog giganta „Saudi Aramko“, prenosi agencija AP.

Kako je izvestila agencija, najmanje 14 kuća u tom području pretrpelo je štetu.

Huti su u napadu lansirali tri bespilotne letelice i tri balističke rakete, rekao je portparol vojske general Turki al-Malki.

Portparol vojske Hutija naveo je na Tviteru da su pobunjenici započeli vojnu operaciju duboko na teritoriji Saudijske Arabije.

U saopštenju objavljenom kasnije, pobunjenici su tvrdili da su poslali najmanje osam bespilotnih letelica sa eksplozivom i ispalili jednu balističku raketu na objekte kompanije Aramko u gradu Ras Tanuri, koji se nalazi oko 55 kilometara severno od Damama.

Huti su takođe naveli da su gađali objekte kompanije Aramko u Jedahu, Jizanu i Najranu i to sa pet balističkih projektila i dva eksplozivna drona.

Američki konzulat u obližnjem Dahranu poslao je upozorenje američkim građanima na napad, za koji je naveo da je ciljao područje oko Dahrana, Damama i Hobara.

„Budite oprezni u slučaju dodatnih budućih napada“, poručili su iz američkog konzulata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.