U trendu

Džaferović: Dodikova krivična prijava neutemeljena

SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je krivična prijava koju je srpski član Predsedništva Milorad Dodik podneo protiv njega, neutemeljena, a sam potez vidi kao promašenu inicijativu lidera SNSD.

Dodik je ranije danas saopštio da je krivičnu prijavu protiv bošnjačkog kolege podneo Tužilaštvu BiH zbog Džaferovićevog učešća na samitu „krimske platforme“, čime je, kako kaže, zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja.

Džaferović se juče obratio na onlajn samitu „krimske platforme“ na kojem je ponovio stav Bosne i Hercegovine koja, kako su preneli sarajevski mediji, daje potpunu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Džaferović je za BIRN BiH kazao da, umesto da radi svoj posao, Dodik, kako je naveo, traži izgovore pred sve češćim kritikama, da se nije snašao na ovoj poziciji i da odlazi s nje bez rezultata.

„Neozbiljna, neutemeljena i promašena inicijativa, kao, uostalom, i neki raniji slični pokušaji, kada je najavljivao moju smenu, pa je to završilo kako je završilo. O zvaničnim stavovima BiH o Ukrajini i obavezi predsedavajućeg da predstavlja BiH, na temelju zvaničnih stavova, sve se zna i nema potrebe da se dodaje”, kazao je Džaferović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.