U trendu

Džihadisti se skrivaju u džamijama, koriste ljude kao živi štit (Video)

Pripadnici Islamske države (IS) skrivaju se u džamijama, a lokalne stanovnike koriste kao živi štit, jer znaju da ruski borbeni avioni nikad ne bi gađali civilne oblasti, saopštio je danas zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane.

„Pripadnici IS skrivaju se u džamijama, a svoja vozila parkiraju oko njih. Oni znaju da poštujemo džamije i da nikad ne bismo – u bilo kakvim okolnostima – napali civilne oblasti“, rekao je zamenik ministra odbrane Anatolij Antonov novinarima, prenosi „Rusija danas“.

Antonov je rekao i da ruska vojska pažljivo proverava obaveštajne podatke pre nego što izvodi udare.

„Stotinu puta proveravamo obaveštajne podatke, izvodimo udare tek kada znamo da sto odsto udaramo u metu“, rekao je on.

„Danas imamo podatke da se teroristi kriju u džamijama. Imamo podatke, video-podatke da teroristi svoju tehniku kriju oko džamija“, rekao je on posle susreta sa vojnim atašeima nekoliko zemalja.

„Znajući naš odnos poštovanja i brige prema džamijama oni odlično shvataju da mi nikada i ni pod kakvim okolnostima nećemo naneti udare na nevojne objekte“, kazao je Antonov.

Džihadisti premeštaju oružje u naseljena područja

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem se vidi kako militanti Islamske države u Siriji premeštaju oružje iz tajnih skladišta u naseljena mesta, zbog straha od vazdušnih napada.

Na snimku, koji je napravljen pomoću drona, vide se kamioni koji izlaze iz pustinja i šuma i parkiraju se pored džamije u gradu koji nije naveden.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar