U trendu

Džonson i Džonson plaća 417 miliona dolara ženi oboleloj od raka jajnika

Sud u Los Andjelesu presudio je danas da kompanija Džonson i Džonson (Johnson & Johnson) mora da plati 417 miliona dolara ženi koja je tvrdila da je dobila rak jajnika usled redovnog korišćenja talka za bebe te kompanije.

Tužbu je podnela Eva Ečeverija, pošto, kako je navela u tužbi, Džonson i Džonson nije na proizvodima sa talkom adekvatno upozorio potrošače o mogućem riziku od raka.

Njen advokat Mark Robinson rekao je da se njegova klijentkinja nadala da će presuda uticati da ta kompanija stavi dodatna upozorenja na svoje proizvode.

„Gospodja Ečeverija umire od raka jajnika i rekla mi je da je jedino želela da pomogne drugim ženama širom zemlje koje imaju rak jajnika zbog korišćenja Džonson i Džonsona 20 i 30 godina“, rekao je Robinson.

Portparolka te kompanije Kerol Gudrič izjavila je da će se Džonson i Džonson žaliti na sudsku presudu i da, iako kompanija saoseća sa obolelima od raka jajnika, nauka govori u prilog bezbednosti talka za bebe.

Jednoj ženi iz savezne države Virdžinija kojoj je 2012. godine dijagnostikovan rak jajnika, sud u Sent Luisu je u maju dodelio 110,5 miliona dolara odštete, dok su prošle godine tri sudjenja zbog iste stvari takodje završena odštetama od 72, 70,1 i 55 miliona dolara.

Gudrič je navela da se kompanija priprema za nova sudjenja u SAD i da će nastaviti da brani bezbednost svojih proizvoda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar