U trendu

Egipatski advokat šokirao izjavom: Dužnost je silovati žene koje nose pocepane farmerke

Egipatsko nacionalno veće za ženska prava (NCWR) prijaviće kontroverznog advokata koji je kazao kako je „nacionalna dužnost“ Egipćana da siluju devojke koje nose pocepane farmerke.

„Devojke moraju da poštuju same sebe kako bi ih drugi poštovali. Zaštita morala važnija je od zaštite granica“, rekao je advokat Nabih Al-Vahš za vreme debate na televiziji.

Dodao je kako je „nacionalna dužnost“ Egipćana da siluju devojke koje nose pocepane farmerke jer „podstiču seksualno zlostavljanje“.

Al-Vahš poznat je po kontroverznim izjavama, u Egiptu je podigao mnogo medijske prašine svojim izjavama u oktobru. On je gostovao u napetoj debati o „seksualnoj devijanciji“ i prostituciji u emisiji Infirad na kanalu Al-Asema sredinom prošlog meseca.

Šefica NCWR-a Maja Morsi optužila je Nabiha Al-Vahša za „otvoreno pozivanje na silovanje“ i kršenje egipatskog ustava.

Al-Vahš je u ranijim istupima napadao NCWR, nazivajući ih „sumnjivom jazbinom“ koja sprovodi zapadnjačku agendu i koja je odgovorna za „širenje razvoda“ i „uništenje Egipta“. Kontroverzni advokat stao je u odbranu svojih izjava, navodeći kako bi i njegova kćerka zaslužila da bude silovana kad bi odlučila da nosi pocepane farmerke, piše Daily News Egypt.

„Moja kćerka nosi obične farmerke. Moramo da se držimo istočnih običaja i tradicija koje proizlaze iz božanskih religija“, rekao je Al-Vahš za Al Vatan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.