U trendu

Ekipe spremne za Medjunarodne vojne igre u Sindjijangu

Kina je jedna od 11 zemalja domaćina za Medjunarodne vojne igre 2021. godine, na kojima učestvuje 277 ekipa iz 42 zemlje i regiona, prenela je danas Kineska medijska grupa (CMG).

Ukupno je deset ekipa iz sedam zemalja učestvovalo u nedelju na ceremoniji otvaranja u Korli na severozapadu Sindjijang-ujgurske autonomne pokrajine.

Vojnici iz Kine, Belorusije, Egipta, Rusije, Uzbekistana, Venecuele i Vijetnama su se okupili u Sindjijangu na tri takmičenja – „Suvorovljev napad“, „Čisto nebo“ i „Bezbedno stanje“.

To je prilika za razvoj borbenih taktika, deljenja veštine i izgradnje harmonije, dodala je CMG.

„Rusija upotrebljava svoju opremu za takmičenje, a ostale zemlje upotrebljavaju opremu koju je obezbedila Kina. Treneri će pre takmičenja pružiti pomoć ekipama, kako bi se prilagodile uslovima na terenu“, izjavio je pukovnik Li Juensjun u intervjuu za CGTN.

To je četvrti put da se igre održavaju u pustinji u Sindjijangu. U poredjenju sa prethodnim igrama, na ovogodišnjim igrama će se učesnici usredsrediti na realne borbe. Kina je po prvi put poslala vojnike mornarice, vazduhoplovnih snaga i raketnih snaga.

Takmičenje Suvorovljev napad je nazvano po ruskom vojnom strategu Aleksandru Suvorovu. Takmičenje se održava na zatvorenoj stazi koja je dugačka 4,3 kilometara sa 12 prepreka i dve lokacije za pucanje. Učesnici moraju da izbegavaju prepreke i da pucaju tokom vožnje.

„Nakon runde vežbe i procene, naša ekipa ima poverenje u nadolazeće takmičenje. Naši članovi su stabilni i spremni“, rekao je Pei Deji, trener kineske ekipe za „Suvorovljev napad“, dodala je CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar