U trendu

Eklston: Putin treba da vlada Evropom

Bivši izvršni direktor šampionata „Formula 1“, Berni Eklston koji pored sporta ima i druga različita interesovanja kao što je politika, izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin čovek koji ga je najviše impresionirao.

Eklston smatra i da bi Putin trebalo da vlada Evropom, jer, kako kaže, ispunjava svoja obećanja.

„Iskreno govoreći, mislim da je čovek koji me je najviše impresionirao i koji bi trebalo da vlada Evropom – gospodin Putin, jer ako on obeća da će nešto uraditi, on to i uradi… On je prvoklasna osoba“, rekao je Eklston u intervjuu za „Fajnenšel tajms“.

Upitan da li to znači da odobrava „sklonost ka autoritarnosti“, „nedostatak tolerancije prema političkim protivnicima“ i „homofobičnu politiku“ ruskog predsednika i njegove vlade on je rekao da to nije ništa loše.

„Kada sam ja išao u školu, ako uradiš nešto pogrešno, nastavnici bi govorili: idi i uzmi knjigu kazni i štap. Idi kod direktora i da dobiješ par ćuški ili nešto slično. Upravo time se on (Putin) i bavi“, rekao je Eklston, prenosi Sputnjik.

Kako se navodi, Eklston u poslednje vreme „šokira“ britanski establišment – glasao je za izlazak zemlje iz Evropske unije, lepo govori o radu američkog predsednika Donalda Trampa za koga je rekao da je „mnogo učinio za svet“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.