U trendu

El Čapova opsesija glumicom dovela do njegovog hapšenja

Izgleda da je opsesija narkobosa Hoakina El Čapo Gusmana meksičkom glumicom telenovela Kejt del Kastiljo pomogla meksičkim vlastima da ga uhvate, rekao je danas jedan izvor blizak meksičkoj vladi. 

Kejt Del Kastiljo, popularna 43-ogodišnja glumica koja je pisala narkodileru 2012. godine poslužila je kao posrednik u organizovanju kontroverznog susreta izmedju Gusmana i američkog glumca Šona Pena u oktobra, tri meseca pre hapšenja begunca.

Posle tog susreta, o kome su vlasti imale saznanja, vojnici su se približili vrlo teško dostupnoj oblasti gde se El Čapo krio, u državi Sinaloa, njegovom rodnom mestu, s ciljem da ga navedu da odatle ode da se skloni u nekom gradu, rekao je taj neimenovani izvor novinarima.

Moćni vodja narkokartela Sinaloa, koji je drugi put pobegao iz zatvora visoke bezbednosti u julu prošle godine tunelom iskopanim iz njegove ćelije, konačno je prošle nedelje došao da se sakrije u obalskom gradu Los Močis, gde je priveden u akciji meksičke mornarice.

Drugi element koji je motivisao Gusmana da napusti planine, prema tom visokom zvaničniku je „skoro opsesivna želja“ da ponovo vidi glumicu.

Gusman je koristio nadimak „Ermosa“ (vrlo lepa) kada je govorio o glumici koja je postala vrlo poznata u Meksiku ulogom šefice kartela u televizijskoj seriji „Kraljica juga“, naveo je taj zvaničnik.

Više DVD-ova ove serije pronadjeni su u kući u kojoj se krio El Čapo u Los Močisu.

U policijskoj akciji Gusman je pobegao kroz tunel sakriven iza jednog ogledala pre nego što ga  policija uhvatila u ukradenim kolima, i nije stigao ponovo da vidi svoju omiljenu glumicu.

Hoakin El Čapo Gusman uhvaćen je u petak, posle višemesečne potere.

Lociran je zahvaljujući intervjuu koji je u tajnosti imao pre nekoliko meseci sa američkim glumcem Šonom Penom.

U intervjuu, objavljenom na sajtu američkog časopisa „Roling Stoun“, narko-bos je negirao optužbe o umešanosi u trgovinu narkoticima.

U članku objavljenom u časopisu „Roling Stoun“ u subotu, Šon Pen je rekao da je Del Kastiljo bila u kontaktu s Gusmanom preko poruka i pisama.

Narko bos je želeo da se napravi film o njegovom životu i za to je imao „samo poverenja u Kejt“, napisao je Šon Pen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar