U trendu

„Emirati se mogu oprostiti od turizma“: Iran preti da će napasti Dubai

Korpus čuvara islamske revolucije je, nakon saopštenja da su se američki lovci podigli sa avio-baza u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštio da će, u slučaju napada na iransku teritoriju, mete biti Dubai i Haifa.

„Ako sa njihove strane bude izveden napad, Emirati se mogu oprostiti sa svojom ekonomijom i svojim turizmom“, saopštili su Čuvari islamske revolucije, a javlja Si-En-En.

Saopštenja koja dolaze iz SAD dovode do zaključka da za sada neće biti otvorenog sukoba. Nakon sastanka sa članovima Saveta bezbednosti SAD, Donald Tramp nije želeo da se obrati javnosti, a tokom sastanka, kako se pretpostavlja, on je mogao da zatraži da se izvede recipročni napad na Iran.

Visoki činovnici, uključujući i državnog sekretara Majka Pompea, ministra odbrane Marka Espera, kao i potpredsednika zemlje Majka Pensa, napustili su Belu kuću.

SAD su zabranile američki aviokompanijama da lete iznad Iraka, Irana, Persijskog i Omanskog zaliva.

Mediji su javili da su američki lovci poleteli sa avio-baza u Libanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Turskoj. To se desilo nakon iranskog napada na avio-bazu „Ajn el Asad“ u Iraku, koji je izveden posle ubistva generala Kasema Sulejmanija.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.