U trendu

Emirati uvode ograničenja za nevakcinisane?

DUBAI – Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata upozorile su danas da bi mogle nametnuti ograničenja ljudima koji nisu vakcinisani protiv kovida-19.

Zemlja sa populacijom od oko devet miliona stanovnika, koja je proširila kampanju vakcinacije na osobe uzrasta 16 godina i starije, vakcinisala je oko 65 odsto populacije, objavila je Nacionalna agencija za upravljanje vanrednim situacijama u Emiratima (NCEMA), a prenosi agencija Rojters.

„Razmatraju se stroge mere za ograničavanje kretanja nevakcinisanih pojedinaca i za sprovođenje preventivnih mera, kao što su zabrana ulaska u neka mesta i posedovanje pristupa nekim uslugama“, rekao je portparol NCEMA Saif Al Daheri.

„Vaše današnje oklevanje je prepreka našim ciljevima, i nešto je što stavlja vašu porodicu, voljene i zajednicu u opasnost“, dodao je on.

Emirati su juče prijavili 1.903 slučaja novozaraženih, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 500.860 slučajeva, a registrovano je 1.559 smrtnih slučajeva.

UAE, gde su mere društvenog distanciranja i nošenja maski u javnosti obavezne, nalazi se među zemljama sa najbržim programima vakcinacije protiv kovida-19.

Vlasti Abu Dabija su saopštile da će sada ponuditi vakcinu „Fajzer-Biontek“ pored kineske vakcine „Sinofarm“.

Emirat Dubai već je ponudio vakcinu „Fajzer“, kao i vakcinu „AstraZeneka“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.