U trendu

Epstinovoj saradnici 20godina zatvora za podvođenje devojak

NJUJORK – Britanka Žislen Maksvel osuđena je danas na 20 godina zatvora zbog pomaganja seksualnom prestupniku i moćnom finansijeru Džefriju Epštajnu u seksualnom zlostavljanju tinejdžerki.

Ova 60-godišnja Britanka osuđena je u decembru prošle godine zbog toga što je između 1994. i 2004. godine regrutovala četiri devojke za seksualne odnose sa Epstajnom koji je u tom periodu bio njen ljubavnik.

Suđenje koje je trajalo mesec dana naširoko je komentarisano kao propušteni obračun sa Epstajnom koji se ubio u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu 2019. u 66. godini dok je čekao na suđenje za trgovinu ljudima, prenosi Rojters.

Suđenje Žislen Maksvel je bilo jedan od najzanimljivijih slučajeva nakon osnivanja pokreta MeToo (I Ja), koji je podstakao žene da govore o seksualnom zlostavljanju čiji su počinioci najčešće bili bogati i moćni ljudi.

U emotivnim i često eksplicitnim svedočenjima tokom suđenja četiri žene su svedočile da je Maksvelova bila centralna figura u njihovom zlostavljanju od strane Epstajna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar