U trendu

Erdogan u prvoj zvaničnoj poseti CG, 28. avgusta

PODGORICA, 25. avgusta (Tanjuga) – Program prve zvanične posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Crnoj Gori, najavljena za 28. avgust, još se usaglašava i zasad nije poznato sa kim će se sastati.

Iz Ministarstva spoljnih poslova podgoričkim Vijestima je nezvanično rečeno da još nemaju nikakve detalje.

Uoči posete turskog predsednika Crnoj Gori, reis Islamske zajednice Rifat Fejzić, kaže da se očekuje da će država od te posete ostvariti neku ekonomsku korist i ojačati saradnju s Turskom.

Fejzić je u izjavi za podgoričke Vijesti rekao da su odnosi dvejuu država prijateljski i da je njihovo partnerstvo, zbog članstva u NATO-u, neupitno.

”Mnogo učenika iz Crne Gore, svih vera i nacija, dobilo je stipendije Vlade Turske. Govoriti o ulaganjima agencije Vlade Turske – TIKA – je suvišno… Mislim da nema opštine u Crnoj Gori u kojoj TIKA nije nešto napravila. Mnoge države okruženja imale su ekonomsku korist od saradnje s Turskom, tako da očekujem da i Crna Gora ostvari neku korist od Erdoganove posete. Svakako očekujem intenzivniju saradnju između dve države”, rekao je Fejzić.

Upitan hoće li se sastati s Erdoganom, Fejzić je odgovorio da ne može da otkriva detalje posete turskog predsednika.

Predstavnici bošnjačkih stranaka u Crnoj Gori očekuju da će se sastati sa Erdoganom.

Kako je ranije najavljeno, Erdogan će u petak doputovati u Sarajevo, gde će se sastati sa članovima Predsedništva BiH i prisustvovati svadbi ćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.