U trendu

EU šokirana napadima u Parizu, Moskva nudi pomoć

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao je da je „duboko šokiran“ terorističkim napadima u petak uveče u Parizu i izrazio je „solidarnost“ Evropske unije, a Moskva je ponudila pomoć u istrazi. 

„Duboko sam šokiran zbivanjima u Parizu. Izražavamo punu solidarnost s francuskim narodom“, naveo je Junker na društvenoj mreži tviter. 

Rusija je, kako je saopšteno iz Kremlja, osudila „neljudske“ napade u Parizu i spremna je da pruži pomoć u istrazi. 

Nemačka kancelarka takođe je saopštila da je „duboko šokirana“ napadima za koje je ocenila da su „očigledno teroristički“. 

„Duboko sam šokirana vestima i slikama koje nam dolaze iz Pariza. U ovim trenucima, moje misli su sa žrtvama napada koji su očigledno terirostički, s njihovim bližnjima i svim stanovnicima Pariza“, navela je Merkelova.

Premijer Belgije Šarl Mišel je na Tviteru izrazio je „saučešće“ i naveo da je „Belgija uz Francusku“. 

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da je „šokiran“ večerašnjim napadima u Parizu u kojima je prema najnovijim informacijama poginulo više desetina ljudi. 

„Šokiran sam večerašnjim zbivanjima u Parizu“, naveo je Kameron na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter. 

„U mislima i molitvama smo sa francuskim narodom. Učinićemo sve što možemo da pomognemo“, naveo je Kameron. 

Ima više desetina poginulih, u toku je talačka kriza u koncertnoj dvorani Bataklan (Bataclan), a kako je rekao predsednik Francuske Fransoa Oland, proglašeno je vanredno stanje i zatvorene granice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.