U trendu

Evropa nostra: Odgovor o Visokim Dečanima kad dobijemo pismo

HAG – Iz organizacije „Evropa nostra“ saopštili su da će na pismo koje su toj organizaciji uputili kosovski ministri tražeći da se manastir Visoki Dečani ukloni sa spiska najugroženijih spomenika u Evropi odgovoriti onda kada ga budu dobili.

U odgovoru na pitanje RTS-a da prokomentarišu pismo ministara kosovske vlade Donike Gervale i Hajrule Ćekua, koje su oni poslali izvršnom predsedniku Evropa nostre, iz te organizacije su naveli da su o sadržini pisma obavešteni samo iz medija.

„Kao što je već naznačeno predsednici Osmani i premijeru Kurtiju u dva pisma koja su im upućena 6. aprila 2021. godine, odnosno 19. aprila 2021. godine, delegacija sastavljena od stručnjaka iz ‘Evropa nostre’ i našeg evropskog partnera, Instituta investicione banke, planira da poseti Kosovo čim epidemiološka situacija to omogući“, navodi se u dopisu organizacije.

Dodaje se da su u pismu od 19. aprila već tražili sastanak sa Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem ili sa njihovim predstavnicima i da još čekaju njihov odgovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.