U trendu

Fajon: Sa Dačićem o nastavku Međupartsijkog dijaloga u Srbij

BRISEL, 30. oktobra ( Tanjug) – Predsednica Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon kaže za Tanjug da očekuje skori sastanak s novim predsednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem kako bi razgovarali o ponovnom uspostavljanju Međustranačkog dijaloga u Srbiji.

”Verujem da ćemo posle sastanka imati više jasnoće o samom procesu. Tempo Međupartijskog dijaloga biće zajednički određen uzimajući u obzir potrebe srpskog društva i vanredne uslove povezane sa pandemijom”, kaže Fajon.

Ona je za Tanjug potvrdila da su dva pisma iz Evropskog parlamenta poslata predsedavajućem Ivici Dačiću, jedno u njeno ime i u ime izvestioca za Srbiju Vladimira Bilčika, a drugo u ime predsednika Evropskog parlamenta, Davida Sasolija.

”Kao što je navedeno u pismu koje je poslato novoizabranom predsedniku Skupštine, gospodinu Dačiću, čestitamo mu na imenovanju. Verujemo da će Skupština Srbije nastaviti da razvija parlamentarnu kulturu koja se zasniva na višestranačkom dijalogu o pitanjima od visokog nacionalnog značaja, poput vođenja Srbije dalje na putu pristupanja EU”, kaže Fajon.

U diplomatskim izvorima u Briselu za Tanjug navode da će se 4. novembra, putem video konferencije, održati redovni sastanak Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju sa ambasadorkom Srbije pri EU Anom Hrustanović, predstavnicma EU institucija zaduženih za Srbiju, delegacije EU u Srbiji i civilnog društva u Srbiji.

Sastank je internog karaktera i trebalo bi da posluži kao priprema zai interpalamentarni sastanak EP i Skupštine Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.