U trendu

FBI putem oglasa regrutuje ruske špijune

Na području grada Vašingtona američki Federalni istražni biro (FBI) objavljuje oglase na Fejsbuku koji su, kako se čini, osmišljeni da bi se regrutovali ruski špijuni, ali i oni koji su upoznati s njihovim aktivnostima, objavio je CNN.

Novinari CNN-a primetili su nekoliko oglasa s tim ciljem. Na jednom se nalazi fotografija mlade diplomatkinje s porodicom, a pored nje je na ruskom jeziku napisano: „Za vašu budućnost, za budućnost vaše porodice“.

Na drugom oglasu prikazana je slika šahovske ploče s tekstom na ruskom: „Zar nije sada na tebi red da povučeš potez?“

Oglasi vode na sajt kancelarije FBI Vašingtonu, na kojem se na engleskom i ruskom jeziku nude detalji o protivobaveštajnom timu i adresa terenske kancelarije FBI. Na stranici piše: „Lično nas posetite“, prenosi portal Index.hr.

„Možemo samo komentarisati da Rusija ima veliki broj službenika obaveštajnih službi pozicioniranih u ruskim diplomatskim objektima širom sveta. Oni su vrlo aktivni i predstavljaju sigurnosni rizik za SAD i naše saveznike“, rekao je za CNN Alan E. Koler, agent FBI-ja zadužen za protivobaveštajno odeljenje terenske kancelarije u Vašingtonu.

„FBI se koristi raznim sredstvima kako bi prikupio informacije koje mogu pomoći zaštiti Sjedinjenih Država“, dodao je Koler.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar