U trendu

FBI uključen u istragu o pogibiji Kobija Brajanta

Helikopter u kom se nalazilo devet osoba, uključujući Kobija Brajanta i njegovu ćerku, leteo je uprkos gustoj magli uoči pada u kalifornijskom mestu Kalabasas. FBI se uključio u istragu.
FBI istražuje mesto nesreće na kome se srušio helikopter sa NBA igračem Kobijem Brajantom, njegovom ćerkom i još sedam osoba, rekao je jedan zvaničnik.

On je dodao da se tim FBI za prikupljanje dokaza nalazi na licu mesta i da pomaže lokalnim vlastima u istrazi. Inače, zvaničnu istragu vodi Odbor za bezbednost nacionalnog saobraćaja, koji ispituje uzrok nesreće.

Kako se navodi, vremenski uslovi u trenutku leta nisu ispunjavali minimalne standarde za letenja zbog magle, rekao je portparol te službe Džoš Rubinštajn.

On je dodao da se, kada su uslovi takvi, helikopterima ne dozvoljava da lete.

„Nismo leteli u nedelju ujutru zbog vremena“, rekao je Rubinštajn.

Mediji su preneli da su u nedelju zbog loših vremenskih prilika bile prizemljene čak i letelice policije Los Anđelesa, zadužene za nadzor grada iz vazduha. Podaci iz kontrole leta sa aerodroma Burbank pokazuju da je pilot helikoptera kontaktirao sa dispečerima nešto pre deset sati po lokalnom vremenu, piše B92. Dodaje se i da se helikopter u 9.40 okrenuo ka jugu, prema brdovitom predelu i da je pao pet minuta kasnije. O padu letelice je policiju obavestila grupa biciklista koja je primetila dim.

Podaci sa servisa za praćenje letova ukazuju da je helikopter naišao na probleme tokom leta iznad Zoološkog vrta u Los Anđelesu i da je potom kružio na niskoj visini, dok su se vremenske prilike pogoršavale.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar